Milieu

We staan niet alleen op de wereld...

Daarom maken we zoveel mogelijk gebruik van milieuvriendelijke stoffen. De duurzame stoffen stralen luxe uit en geven een ultiem draagcomfort.

Zo hebben we truien in onze collecties gemaakt van BIO-katoen. Deze worden geproduceerd zonder schadelijke bestrijdingsmiddelen en kunstmest en de boeren hergebruiken het water voor de productie.

Ook de travelkwaliteit van Eurojersey wordt op een verantwoorde manier geproduceerd. Het productiebedrijf achter deze comfortabele travelkwaliteit is enorm vooruitstrevend. Van het continue verlagen van hun CO2-uitstoot tot het voorkomen van schadelijke chemicaliën. De travelitems zijn niet meer weg te denken uit de Anna-collectie!

Andere duurzame eye-catchers zijn gemaakt van Tencel. Een kwaliteit die voortkomt uit hout, chloorvrij wordt gebleekt en waarbij water wordt hergebruikt. Ook is Tencel biologisch afbreekbaar. Met deze stof werken we dus graag! Wist je dat Tencel zo zacht is als zijde, zo koel is als linnen, zo warm is als wol, zo sterk is als polyester en zo soepel valt als viscose?

Ook wordt voor de voering van onze jassen steeds meer gekozen voor gerecycled polyester. Gerecycled polyester wordt verkregen door bestaande kunststof te versmelten en opnieuw te spinnen tot een nieuw polyesterveze.

Stores

Duurzaamheid zie je bij ons ook terug in de winkels. In de duurzame materiaalkeuze van het interieur. In meubels van Dutch Designers die veelal kiezen voor gerecycled materiaal. En de kleding met een speciaal duurzaam verhaal herken je door het duurzame keuze logo. Naast shoppen kun je in onze winkels ook genieten van heerlijke Fair Trade koffie of thee!

Office

Nog een duurzaam weetje: Het kantoor van Anna van Toor heeft 3000m2 aan zonnepanelen op het dak liggen. Hierdoor wekken we voor een heel groot gedeelte onze eigen energie op!

Gerecyclede tassen

De tas waar je je aankopen in meekrijgt is 100% recyclebaar en is FSC gecertificeerd. FSC zet zich in voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. Zij beschermen het leefgebied van planten en dieren en hebben respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. De inkt op de tas is volledig op waterbasis.


Online shop

In onze webshop hebben we de maattool toegevoegd. De maattool zorgt ervoor dat je nauwkeuriger in kan schatten welke maat je van het gewenste product moet hebben. Zo proberen we de retouren te verminderen en de CO2 uitstoot daarmee te verlagen.


Bekijk de maattool

Cadeaus voor klanten en collega's

Al jaren streven we naar het ontwikkelen van verantwoorde cadeaus. Van het maken van een 100% gerecyclede tas tot een eigen Anna Dopper, om plasticverbruik te verminderen.


Responsible together. Verantwoord in Anna.