Vandaag besteld, woensdag in huis
Gratis thuisbezorgd vanaf €50 Gratis thuisbezorgd vanaf €50
Gratis thuisbezorgd vanaf €50
Achteraf betalen Achteraf betalen
Achteraf betalen
Avondlevering mogelijk Avondlevering mogelijk
Avondlevering mogelijk

Care for your Garment

4x Care for your Garment!
Elk kledingstuk kent een eigen kwaliteit of combinatie van verschillende kwaliteiten. De verzorging van een top van 100% katoen ligt misschien voor de hand, maar wat dacht je van een leren rok of een blouse van delicate stof? Vandaag zetten we vier tips op rij hoe je het best om kunt gaan met je (nieuwe) kledingstuk! Wordt dat een open deur, een opfrisser of een eyeopener…? 
Delicaat
Bij een fijne stof kan het oppervlak kwetsbaar zijn bij het dragen, waardoor draden gaan trekken. Wees daarom voorzichtig met scherpe voorwerpen zoals sieraden. En volg het wasvoorschrift (zoals handwas of liggend drogen) nauwkeurig op voor een langdurig draagplezier.

 

Dons
Dons is een natuurlijk product wat een speciale behandeling nodig heeft. Voor het wassen van dons raden we aan een wol-programma te gebruiken! Dit programma heeft een laag toeren aantal en een lage temperatuur, wat ervoor zorgt dat de dons het mooiste blijft. Drogen kan in de trommel samen met een paar tennisballen, deze zorgen ervoor dat het volume en de isolerende eigenschappen van kracht blijven.

Breisel
Bij breisels treedt er regelmatig pilling op. Dit is een natuurlijk proces wat ontstaat door wrijving. De garens hebben de eigenschap om dan bolletjes te vormen. Dit wijst niet op een slechte kwaliteit! Om dit proces te vertragen is het verstandig geen ruwe of grove materialen te dragen samen met een breisel. Daarnaast kan je ook het gebreide kledingstuk voor het wassen ‘ontpillen’ met de hand of een (elektrische) ontpiller.

Garment Dye
Op sommige artikelen staat aangegeven dat er een garment dye van toepassing is. Dit is een verftechniek waarbij het item als geheel is geverfd. Kleurschakeringen horen bij het karakter van deze techniek, omdat de kleur van de verf niet gelijkmatig over de stof wordt verdeeld. Dit maakt jouw kledingstuk uniek! We raden aan het kledingstuk de eerste paar keer binnenstebuiten en apart te wassen. Tijdens het wassen kan de kleur van het artikel zwakker worden: kom maar door met die authentieke vintage look!
Te veel informatie? In de winkel helpen we je graag en daarnaast staan de extra verzorgingstips vermeld op de hangtags!
Als je cookies accepteert kunt je Anna.nl makkelijker gebruiken, vind je sneller wat je zoekt en zie je meer relevante informatie. Wilt u cookies accepteren? OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy » Privacy Verklaring