Vandaag besteld, donderdag in huis
Gratis thuisbezorgd vanaf €50 Gratis thuisbezorgd vanaf €50
Gratis thuisbezorgd vanaf €50
Achteraf betalen Achteraf betalen
Achteraf betalen
Avondlevering mogelijk Avondlevering mogelijk
Avondlevering mogelijk

Care for You

Minder vaak wassen, langer dragen en repareren: een duurzame garderobe begint bij jezelf! Vandaag helpen we je op weg met handige tips voor een groene verzorging van je kleding!
De vijf symbolen van het waslabel zijn wassen, bleken, drogen, strijken en professionele reiniging. Niks nieuws natuurlijk, maar aan de tips hieronder heb je zeker wat.

 

Tip 1
Vaak gooien we een kledingstuk na een of twee keer dragen al in de was. Probeer vlekken handmatig te verwijderen en kleding lekker te laten luchten na gebruik! Door kleding minder vaak te wassen, kunnen we met elkaar de CO2 uitstoot verminderen.

Tip 2
De temperatuur in de wasmachine instellen is vaak een automatische handeling, maar het verlagen van bijvoorbeeld 60 graden naar 40, of zelfs 30 graden scheelt veel energie! Een keer koud wassen in plaats van warm is de moeite waard. Daarnaast zorgt een minder hoge temperatuur van het water voor behoud van je kledingstuk.

Tip 3
Misschien een open deur, maar natuurlijk drogen is energie vrij! Nu het voorjaar eraan komt is het een goede optie kleding aan de lucht te laten drogen. Hierdoor blijft kleding in vorm en gaat het langer mee.

Tip 4
Een hekel aan strijken? Je bent niet de enige! Gelukkig hoeft dit echt niet zo vaak als we denken. Haal de kledingstukken uit de wasmachine en hang ze te drogen zodra het wasprogramma is afgelopen om kreukvorming te voorkomen. Stoom strijkt vaak kreukels en vouwen glad, neem daarom (hangend) wasgoed mee naar de badkamer tijdens het douchen!
Tip 5
Professionele reiniging kan van essentieel belang zijn om de kwaliteit van het product te handhaven en de levensduur te verlengen.
Als je cookies accepteert kunt je Anna.nl makkelijker gebruiken, vind je sneller wat je zoekt en zie je meer relevante informatie. Wilt u cookies accepteren? OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy » Privacy Verklaring