INSPIRATION INSPIRATION

Tweed | De ultieme stof voor een stijlvolle garderobe Tweed | De ultieme stof voor een stijlvolle garderobe

Tweed: De ultieme stof voor een stijlvolle garderobe 

Een stof die nooit uit de mode lijkt te raken en bekend is van het Chanel jasje: tweed. Deze verfijnde stof, die oorspronkelijk afkomstig is uit Schotland, heeft zijn weg gevonden naar de kledingkasten van vele stijliconen als Hailey Bieber, Sophia Richie en Margot Robbie. Zij hebben ons laten zien hoe je tweed op een moderne en stijlvolle manier kunt dragen, waardoor het een echte must-have wordt voor iedereen die op zoek is naar de geliefde ‘’old money’’ look. Hierbij 4 manieren waarop je tweed kunt stijlen: 

1. Als co-ord 

Er is iets tijdloos en moeiteloos elegant aan het dragen van een volledig tweed setje. Een tweed jasje met bijpassende broek of een elegante tweed jurk, deze stof geeft direct een chique uitstraling. Combineer het met eenvoudige accessoires en schoenen in neutrale kleuren om de nadruk te leggen op de prachtige textuur en klassieke uitstraling van tweed. Of kies juist voor een combinatie met vrolijke kleuren voor een frisse lente look. 

 2. Tweed in combinatie met spijkerstof 

Een combinatie van tweed en spijkerstof zorgt voor een interessant contrast tussen de klassieke elegantie van tweed en de casual uitstraling van denim. Draag bijvoorbeeld een tweed jasje over een wit T-shirt en een paar jeans voor een moeiteloos chique look die perfect is voor een every day look.

Shop the look Shop the look

Shop the look Shop the look

3. Een monochrome outfit met tweed

Geef je monochrome outfit een spannende twist door een stukje tweed toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een tweed rok of een tweed jasje in dezelfde kleur als de rest van je outfit. Dit voegt textuur en interesse toe aan je look, terwijl het toch trouw blijft aan de elegante en stijlvolle uitstraling waar tweed bekend om staat.

4. Een simpele outfit met een tweed tasje 

Soms zijn het de kleine details die een outfit echt laten opvallen. Voeg een vleugje luxe toe aan een simpele outfit door te kiezen voor een tweed tasje. Of het nu een crossbody tas is of een clutch, een tas gemaakt van tweed geeft direct een chique uitstraling aan elke look.

Met tweed kun je eenvoudig een klassieke, elegante en stijlvolle look creëren die zeker de aandacht zal trekken. Dus waar wacht je nog op? Voeg wat tweed toe aan je garderobe en ontdek de tijdloze schoonheid van deze elegante stof!

Shop the look Shop the look

Shop the look Shop the look

Shop the look Shop the look