Vandaag besteld, morgen in huis
Gratis thuisbezorgd vanaf €50 Gratis thuisbezorgd vanaf €50
Gratis thuisbezorgd vanaf €50
Achteraf betalen Achteraf betalen
Achteraf betalen
Avondlevering mogelijk Avondlevering mogelijk
Avondlevering mogelijk

Dutch Designer

 Piet Hein Eek 
 
Eén van Nederlands bekendste ontwerpers is Piet Hein Eek. Zijn zegetocht begon al tijdens zijn opleiding. De kast van sloophout, zijn afstudeerproject, was gelijk een succes. En typisch Eek. Simpel, sober, doordacht en functioneel. En daarmee ook typisch Dutch Design. Reden voor Anna voor een gesprek.
 
Vader Eek zag een timmerman in zijn zoon maar Piet Hein wilde zijn creatieve kant verder ontwikkelen en koos voor de Academie Industriële Vormgeving (nu: Design Academy Eindhoven). 'Dat was denk ik niet van doorslaggevend belang voor mijn carrière. Mijn overtuiging is dat je op verschillende manieren je doel kunt bereiken. Maar het hielp wel. Ik heb daar mijn creatieve kant verder ontwikkeld. Verder is het veel toeval. Of je iets bereikt of niet. In het ontwerpproces lukt er meer niet dan wel. Wat zeker helpt is werken in een fijne omgeving. Zoals de fantastische oude Philips fabriek waar we zitten. Dat zo’n heerlijke plek helpt, wist ik al sinds mijn eindexamen. Ik wilde dan ook meteen een fijne plek. Niet eerst 10 jaar op een rotplek. Eerst het zuur en dan het zoet. Onzin.'
 
Zijn ideale plek heeft een oppervlakte van 11.000 m2. In het pand bevinden zich zijn kantoor, een winkel, een showroom, een kunstgalerie, een evenementenruimte én een restaurant. Een fantastisch gebouw. ‘De maat is gekomen omdat het gebouw zo was. Het was wel groot, te groot, maar de vorm was perfect, dus gingen we ervoor. We dachten als we alles wat we nu al doen extra doen, dan benutten we vanzelf alle ruimte.’ En zo ging het. Een ruimte vol met zijn ontwerpen én die van collega ontwerpers, want Piet Hein Eek hecht grote waarde aan samenwerkingen. ‘Verschillende disciplines kunnen gezamenlijk tot hele mooie dingen komen.' Het motto van Piet Hein Eek is dat je je laat inspireren door de wereld om je heen. ‘Dat is hoe ik altijd werk. Gewoon de meest logische weg kiezen en gebruik maken van datgene wat er om je heen al is.’ Zijn collectie van sloophout is hét voorbeeld hiervan. 
 
Mode is design. De Nederlandse mode van Anna van Toor voor de Nederlandse vrouw is Dutch Design. Anna voelt de verwantschap. De overeenkomst. Daarom vinden ook andere vormen van Dutch Design, naast mode, een plek in de winkels van Anna van Toor. Goede ideeën en ontwerpen passen immers altijd bij elkaar.
 
Het is zijn bestverkochte ontwerp: De eikenhouten stoel in sloophout.  Piet Hein Eek maakte zijn eerste ontwerp in 2005. Een groot succes! Deze populaire eikenhouten stoel is te bewonderen in de vernieuwde  Anna van Toor winkels. Anna is namelijk fan. Groot fan.
 
 
Als je cookies accepteert kunt je Anna.nl makkelijker gebruiken, vind je sneller wat je zoekt en zie je meer relevante informatie. Wilt u cookies accepteren? OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy » Privacy Verklaring